Main menu
Nincsenek események

Boci invitálásával vasárnap reggel 8-kor bepattantunk az autóba és legurultunk Mórágyra, ahonnan egy kiindulva egy rövid családi kerékpár túrát terveztünk. Boci elhozta kisfiát, Barnit... Gabi a kedvesét (vagy fordítva??)... jó magam pedig kedvenc kisfiammal, Petivel indultam.

Alapvetően az volt a célunk, hogy egy kellemes túrázással üssük el ezt a kellemesnek induló napot... ezen elhatározásunkon még az sem tudott sokat rontani, hogy már reggel a közös randi helyre való gurulás végén defektes lett a hátsó kerekem.

 

Na, de fátylat a múltra! Felpattantunk és a tegnapi esőzésnek köszönhetően megpróbáltunk minél többet aszfalton tekerni várva, hogy a felkelő naptól kicsit csökkenjen a sár... Átgurultunk Zsibrikre, ahonnan már nem volt hezitálási lehetőség: irány a terep, irány Ófalu... Ügyesen vettük az esőtől marasztalóvá váló agyagos akadályokat, minden száraz, sármentes területet hálásan fogadtunk. Sajnos a sok kerülgetés, erdőjárás, patka ugratás megbosszulta magát: pár kilométeren belül leeresztett az első kerekem... Opsz... defekt.

Imádom a sártól ragadós gumit lecibálni a felniről... és úgy általában minden imádok, ami koszos és ragadós... Na, mindegy - beragasztom, felrakom, felpumpálom - hát nem leenged??? Még szerencse, hogy a csomagba volt egy tartalék belső is... így a másikat félreraktam rosszabb időkre és az újjal mentünk tovább.

Elmentünk a rom templom mellett, majd jót dézsmáltunk az ófalui szilvafák igen finom terméséből... és kicsit toltuk aszfalton felfelé... kicsit száguldottunk aszfalton lefelé és máris Mecseknádasdon voltunk. Már csak pár kilométer és megjelent előttünk Óbánya, az ő szépségével, bájával... Itt a természetvédelmi terület kijelölt útjain tekertünk egy nagyon élvezeteset, majd a lemenő nap sűrgetésének engedve elindultunk visszafelé...

Persze Botond már megint tudott egy rövidebb útat, aminek egyeneságú következménye lett a fákon átemelés, a hegyre feltolás és a 6-os úton való gurulás, majd sötétben defektet szerelés és végül este 11 órára hazaérkezés...

Videó:

Képek: