Main menu
Nincsenek események

Mivel viharos szelet ígértek a hétvégére - így ezeket az ideális körülményeket nem lehetet kihagyni: irány a Mecsek. A változatosság kedvéért biciklikkel.

Már a hét elején megindult a csapatépítés, de végül csak Lala barátom volt olyan elkötelezett, hogy nem hátrált meg a viharosnak ígérkező időjárástól - és úgy mellékesen a ránk jellemző extrémitástól... Amúgy elég nehézkesen sikerült elindítani a napot: Bociék a legkisebb gyerkőchöz kerestek bébiszittert, én meg természtesen az utolsó pillanatban vettem észre, hogy sehol nincs a jogosítványom... Szóval kb. félórás késéssel értünk a megbeszélt randi helyre, ahol Lalal már izgatottan várt ránk. Nagy unalmába - jobb dolga nem lévén - sorban letördelte a bicajáról a váltókarokat .

 

Útközben jót beszélgettünk - nem is olyan rossz, hogy olyan messze van tőlünk ez a Mecsek... A célterületen kellemes időjárás fogadott - a szél is csak ímmel-ámmal mutatta ki a fogafehérjét. Persze a kései indulásnak azért kénytelenek voltunk megfizetni az árát is: délután félegykor még csak a zsibrigi partoldalakon tekerengtünk. Faltuk a kilométereket és a csomagolt szendvicseket... Jó társaságban jól telik az idő - vagy ha nem, akkor az idő futtatásaként beragasztottunk egy-két (hámom-négy) defektet.

Végül szépen ránk sötétedett - egy jó tárázás után kb. 9 órát töltöttünk az erdőkben és ebből konkrétan 6 órát mozgásban... kb. 60 km-t tettünk meg. Külön gratulálunk Lalának a fix váltós biciklis teljesítményéért és Barninak, aki ifjú kora ellenére is férfiasan helyt állt.

Képek:

Videó: