Main menu
Nincsenek események

Egy lelkes mórahalmi endurós a saját telkén alakított ki egy egészen kellemes endurós pályát... márt többszört több embertől hallodtam, hogy egészen jót lehet csapatni a jól karbantartott pályán. Most hogy beállt a tél és még Szegeden is leesett a ritkaságszámba menő 10 cm hó, nem is találhattak volna jobb alkalmat arra, hogy egy kis formába tartó futamot rendezzenek. A hírverése már hetekkel előbb elkezdődött, elég sok forumon olvastam róla - de sajnos a nagy hidegek miatt egyre többször találkoztam olyan beírásokkal, hogy a jelentkező inkább visszatáncolt (egészen a fűtött szobáig)... valahol meg is értem őket. Tegnap jómagam is kitoltam a garázsból a kis pamperát, hogy beintsek a télnek. Aztán max. 10 km után inkább hazajöttem és átültem a terepjáróba.

Na, épp ezért most már meg sem próbáltam a motorozásra bírni magam - autózás lesz ebből! Eme döntésemben sokat segított Boci barátom is, aki jelezte, hogy szándékában áll Barni fiával megnézni az eszement futamot Mórahalmon... Menjünk együtt.

Mentünk... (a mórahalmi benzinkút után max. 100m-re jobbra kell lefordulni a bajai útról - és a kis bekötő mellékúton kb. 500m-re jobbra skubizva már meg is látod a pályát) láttunk, és lefagytunk.

Annyira, hogy végülis csak a bemelegítő futamokat bírtuk végig nézni, aminek a végén Teó lányom olyan "Anyához akarok menni" hisztitt levágott, hogy elndultunk anyához... Persze terepen.

A kis forntéra tök jól viselkedett, amikor is egyszercsak Boci jelezte, hogy vigyázz - leszakad a jég! Gyorsan visszakapcsoltam 2-ba, hogy legyen erőtartalékunk... de közbe már meg is akadtunk a kerekek által vájt jégcsapásban... Se előre, se hátra...

No, para - van mobill csőrlő...

Hát had ne részletezzem, de kb. egy órás kemény küzdelem után csak traktoros segítséget kellett hívni.

 

Videó:

 

Képek: