Main menu
Nincsenek események

Gábor barátom lecserélte a kis Honda 250-ét egy KTM LC4 690-re, én meg a nagy DR650RSE rendszámtalanságából kilépendő, beruháztam egy öreg Yamaha XT600 Tenerébe. A szöcskék szervizbe... az időjárás elfogadható.

Itt az ideje kipróbálni a nagy dögöket valós környezetben.

Gyorsan körbetelefonálok minden bálnás ismerőst - de valahogy senkinek sem fült a foga ehhez a túrához. Végül kettesbe maradtunk Gáborral. Elnézegettem a Tenere traktor mintás enduró gumiját, az elképesztő ülés magasságát... ej-ej. Első útra pont a Gáborral.... ej-ej... És akkor megakadt a szemem a DR650-en, amit igaz ugyan, hogy már nagyon megvettek, de még nagyon nem fizették ki és ugye el sem vitték... Meg vagyok mentve.

Majd hülye leszek egy ismeretlen technikával küszködni a messzi erdélyi hegyekbe, amikor itt van a mindig hűséges és nagyon megbízható suzuki is még! Igaz ugyan, hogy a gumik már nagyon-nagyon-nagyon-nagyon kopottak, de a traktormintásnál szerintem még így is többet tudnak.

Reggel kicsit késva indultunk, de elindultunk. Jól haladtunk. Semmi eső, felhő is csak immel-ámmal.

Már menet közben elterveztük, hogy pont arra fogunk menni, amerre sikerül. Így aztán az első lehetőségnél bevetettük magunkat a hegyek közé és nem is jöttünk onnan ki délután 4-ig... Pedig akartunk.

Többször is... De valahogy mindig találtunk valami marasztalásra bíró feljárót, patakmedret, sártengert. Nagyon kellemesen elfáradtunk. De a nap végére már kicsit kezdtünk izgulni, hogy azért csak úgy kellene visszatérnünk a kocsihoz, hogy valami kézzel fogható értelme is legyen a napnak... Jó lenne a következő szöcsketúra második napi sátorhelyét megkereseni. Így aztán nincs mese: 4-kor aszfaltra váltottunk, lenyomtunk egy piszok jó szerpentint... közben többszor orvosoltuk az LC sztendernyitás érzékelő kapcsolójának a téves jelzéseit... És végül 4 csoda jó sátorhely GPS koordinátájával a kezünkben negyed nyolcra értünk vissza a kocsihoz.

kb. 220 km... ebből több mint 100 terepen.... sok felvételt nem készítettem, leginkább motoroztunk. Jó volt, szép volt - méltó gurulás a nagy DR búcsúztatására. Remélem, hogy Tenere is bírta volna - bár én már sejtem: lesz még nekem rendszámos dr650rse-m.

Rövid videó a sportmotoron: klikkelj ide a megnézéséhez!

Hosszabb videó a youtube-on: