Main menu
Nincsenek események

Mondtam már, hogy elkészült a kis Suzuki Dr250? Neeem...??

Pedig, amióta elkészült azóta alig lehet lelőni róla... Gábor barátom azt monta, hogy "Ép ideje volt visszakapni a régi Takit..." Pedig a Taki eddig is régi volt, csak a motorja nem volt neki való. Azt kell, hogy mondjam: a jelenlegi állapotomhoz a kis dokonál jobb alternatíva nem is létezik. Pont annyira lusta, mint én... Pont annyira robbanékony mint én. Minden nagyképűség nélkül: tuti párost alkotunk. Nem vagyunk tökéletesek, nem vagyunk a legjobbak - de bárkinek mosolyt tudunk csalni az arcára.

Szóval kész a motor - és a fiúk nem akarnak ráérni a hétvégén. Mert... mert hideg van, mert épp jobb dolguk akadt és hideg is van. És mert, csak azért se.

Joci barátom próbált rábeszélni egy nagy endurós túrára, de valahogy nem fűlt hozzá a fogam, hiszen ott a DR!!! Úgy, hogy én beszéltem rá egy szöcskésebbre. ;) Aztán Gerebenics barátunk sem állt (nagyon) ellen... Kész a csapat. Gábor nélkül max. 3 motort tudunk kivinni. Na, jó felerőszakoljuk a négyet - szóltam Levinek is. Jön.

Így aztán nem is volt abba semmi meglepő, amikor végül Levivel édes kettesben vágtunk neki az útnak.

Arad után feltúrták a dévai utat, így hiába próbáltunk kerülőkkel átvágni a vasútépítésen - csak nem jött össze. Toronyirányba vettük a hegyeket - végülis mindegy csak jó meredek legyen! ;)

Kipakoltunk - nem volt meleg. De azért a kabátokat a kocsiba hagytuk, hiszen tudjuk, hogy az első meredélynél már folyni fog rólunk a víz.

Mentünk... hegynek fel, hegyről le. Az esőzésektől felázott talaj... a lehullt levelek alatt megbújó nedves ágat által megvezetett első kerék csak néha törte meg a lendületünket. Nagyon jót gurulunk. Olyan jól haladtunk, hogy a 3-4 órára tervezett célt 2 óra alatt elértünk, pedig úton egy métert sem mentünk...

Na, akkor kerüljünk kicsit - kerültünk. Nagyot.

Két óra kemény küzdelem után még mindig messzebb voltunk a kocsitól, mint a tervezett cél... ooohhhhh - ez nem lesz jó. Kezdtem tudatosabban nézni a GPS-t... Levi meg kezdett fáradni. Néha egy-egy ereszkedőn már akár háromszor is megnézte a kormányvéggel, hogy milyen vastag avar borítja a hegyoldalt. Haladtunk, de nem elégé. Így a végén kimentünk egy haladósabb erdei útra, de ha gyorsan mentünk pikk-pakk átfújt minket a hideg esti szél. Így lassan mentünk. Nagyon. ;)

Aztán csak kiértünk - az évszázad gurulása... persze csak kint derült ki, hogy a kis olympusba elfelejtettem visszarakni a memória kártyát, így a hatalmas, 32 MB-os belső memóriájával kellett berénem. Ez kb. 10 képet jelent... ;)

Fogyasszátok egészséggel: