Main menu
Nincsenek események

Egyszerűen nem értem...

Soha nem hittem volna, hogy megérem, de amikor Gábor és Robi kifejtették, hogy csak szombaton érnek rá és ránéztem az időjárás előrejelzésre... szóval egyszerűen nem volt kedvem. Maximum 10 fokot jósoltak és egész napra 80-95%-os valószínűséggel esőt.

Nem.

Nem akarok egész nap esőbe motorozni... szarrá ázva, fázva... a felázott talajon csúszkálva... pfujjjj...

És erre még a HECA is pont mostanra szervezte az endurós bajnokságukat (www.heca.ro). Szóval hisztiztem mint egy szűzlány.

Aztán szombaton reggel azért csak ott álltam a többiekkel, pakoltunk... Még esőkabátot is csomagoltam! Pedig egy 30-as biztosítékkal többre mentem volna.

Gáboron és Robin kívül eljött még Levi, aki végre lecserélte a hátsó gumiját, és első bálozónak eljött Feri is egy 125-ös kis Hondával. Útközben jót beszélgettünk és eljártuk az esőűző táncunkat is...

Megérkezve - felhős, csepergős... iszonyat hideg szeles idő fogadott minket. Gyorsan öltöztünk, nem mintha siettünk volna valahova, csak hogy ne fagyjon le teljesen a tökünk.

 

A napindító feljárót meglepően könnyedén teljesítettük - talán azért, mert a versenyzőknek is kijelölték ezt a szakaszt - igaz, nekik lefelé... de így legalább szépen le volt már tisztítva. Itt derült ki, hogy Feri motorja nem akar ma gurulni, így ő már vissza is ment a kocsihoz. Mi tovább - hamar belefutottunk a pálya ellenőrökbe, akik szépen le vezényeltek minket az egyetelen erdei útról - amelyen még kb. 100m-t kellett volna mennünk, hogy letérhessünk erdőzni... Na, mindegy - verseny csak évente egyszer van. Letértünk és próbáltunk egész nap távol maradni a verseny nyomától, de ez nem volt túl egyszerű, mert az egész erdőt behálózták.

Mentünk le, mentünk fel... Szépen bemelegedtünk. A kabátok hamar lekerültek... a néha-néha csepergő eső inkább csak javított a közérzetünkön. Izzadtunk, dolgoztunk rendesen. Levivel már épp kezdtünk lefordulni a motorról, amikor a kis Dr egyszer csak nem reagált az indító gombra. No, fene...

Hamar kiderítettük, hogy biztosíték gond lehet.

Cseréltük... így már a tartalék is tönkrement. Ilyen az, ha nem a hiba forrására koncentrál az ember.

Gáborral szépen meghekkeltük a kiégett biztosítékot - és hiba felderítés közben kicsaptuk még vagy 10-szer... a végére alig marad belőle valami. De a burkolatok lebontása után meglett a hiba: a hátsó lámpa zárlata (ez gyújtásnál azonnal világít) okozta a bajt. Széthúztuk a kábeleket és lenni hawai...

Jól esett ez az ebéddel/szereléssel töltött egy órás pihenő.

A nap végére kellemesen elfáradva gurultunk vissza a kocsihoz pakolni.

Nagyon jót gurultunk... - az év legjobbját...

Konklúzió?

Ne, gondolkodj! Indulj! ;)

Videó:

egyenlőre sportmotoros:

http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/enduro/a-tobbseg-versenyzet-mi-csak-enduroztunk-124393

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés