Main menu
Nincsenek események

Ezer éve, Skalp egyik erdélyi túránján én is elhagytam egy fényképező gépet (IV. Kóbor bakancsos emléktúra). Amit 7 (mondom HÉT) hónap múlva totál ismeretlen emberek juttattak hozzám vissza (itt a bizonyíték rá). Pár évre rá, ugyanazt a Casio gépet elhagytam Orgovány környékén. Eltűnt örökre. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy úgy látszik, hogy csak a határon kívül élnek még becsületes magyarok... Így kifejezetten jól esett olvasni az alábbi történetet:

Május 1-én az alábbi post jelent meg a facebookon - Skalp haverom tollából:

"Csütörtök (04.30) délután a 44 úton Békéscsaba és Öcsöd között elhagytam a képen látható fehér Krauser K2 motoros dobozomat. Ha lenne az a becsületes megtaláló...esetleg vissza is vásárolnám. Másnak értéktelen motoros holmik vannak benne, nekem kedvenc cuccaim, ruháim. A doboz nagyon ritka régi darab, nincs még egy belőle az országban. Ha valaki bármit tud róla, kérem értesítsen. Békés megyeiek és motoros ismerőseim osszátok, legyetek szívesek, hátha...!"

Május 14-én az alábbi bejegyzés érkezett a témához:

 

"Vannak még csodák és rendes magyar emberek!!!

Röviden:

Meglett a doboz, mindenkinek köszönöm a segítséget és a megosztásokat!!!

A teljes kalandos történet, azoknak, akit érdekel:
Indulás előtti este akartam rendelni Angliából új zárat a dobozra. Á, ezt az utat még kibírja (Murphy)
Az eltűnés után Öcsödről visszajöttem Csabára lépésben, újra cuccoltam, majd vissza Pest felé Öcsödig lépésben, de semmi. Aztán kedden Csabától lépésben Öcsödig, majd vissza. Az árokban csak szemetet és vagy 6-7 őztetemet találtam, a dobozomat nem. Elkezdtem agyalni, hogyan szűkíthetném le azt a 60km-t. Egy munka kapcsán bekapcsolva maradt a telefonomon a Google nyomkövetője. Percre pontosan tudja, mikor hol jársz https://maps.google.com/locationhistory/b/0/ Félrelépőknek nem ajánlott
Agyaltam tovább: ha van időpont, talán a köztéri kamerák! Nem volt egyszerű meglelni az embereket, de errefelé segítőkész népek élnek: A közútkezelőnél nagyon rendesek voltak, de a szarvasi kamerájuk csak percenként 1 képet csinál. A szarvasi kábeltévések kinézték a városi térfigyelőn, hogy ott már nem volt meg a doboz. Köszi, Zsuzsa! A kondorosi Kondor benzinkutas egyik kamerája rálát a 44-re, kikeresték, ott még megvolt a doboz. Na így a Szarvas-Kondoros távot végignéztem megint. Minden benzinkúton, minden rendőrségen hagytam telefonszámot. Semmi.
Teltek a napok, már idegenek is leszólítottak az utcán: meglett-e a doboz. Dolgozott a Facebook… Vettem egy farmert az eltűnt helyett, most hétvégén készültem Pestre visszaveszegetni néhány motoros cuccot. Beraktam egy háttérképet a laptopomra a motoromról még a dobozzal. Aztán levettem, mert elkedvetlenített.
Aztán ma délután nekiálltam dolgozni. Egy ronda munka kapcsán (Köszi Kati!) a FB profil exportálását próbálgattam a saját profilomon. Nézem a lementett fájlt és a végén ott van pár üzenet idegenektől, hogy a doboz itt meg ott, meg telefonszám, meg visszaadjuk szívesen. Hööööööö! Megvan a doboz???? MI VAN??!???!?!?
Én sem tudtam, de szerintem sokan nem (persze a nagykamasz fiam naná, hogy de), hogy az idegeneknek küldött FB üzenetekről a címzett nem kap ám értesítést, ezek nem jelennek meg sehol, csak ha külön bemész az Üzenetek - Összes megtekintés – Egyéb fülre. (kíváncsi vagyok, hányan találtok ott ezt-azt? smile hangulatjel Mellesleg találtam egy vevőjelöltet a kutyám még meg sem született kölykére
A doboz elhagyása és az üzenetek megtalálása között percre! pontosan 2 hét telt el.
Na, a lényeg az üzenetekből: Egy srác írt, mögöttem 4 autónyira, látta leesni, tükörből román kamionost megállni, de nem volt kürtje, hogy rámnyomja. A következő pirosnál meg elvesztett. Azért köszi, Csaba!
Egy másik srác írt, hogy látta egy ház kerítésén, megírta, hogy hol, telefonszámot is hagyott. Köszi, Robi! A harmadik srác motoros, aki azt írta, hogy egy ismerőséék előtt esett le a doboz, náluk van. Köszi Misi! Ráírtam az ismerősre, ő ismeri az egyéb üzenetek titkát, mert hamar visszahívott és elmondta, hogy az anyukája alig várja már, hogy visszaadja a dobozomat. Nagyon köszönöm Péter! Rohantam Kondorosra!!!
A kamerás Kondor benzinkúttól alig 5 háznyira! már várt a hölgy a kapuban. Elmondta, hogy éppen kinézett, amikor látta leesni és pattogni a dobozomat. Odament, kivette a román kamionos kezéből, hogy ezért még jönni fog valaki, nehogy már elvigye. Értitek? Keményen, ahogy kell! Aztán kitette a ház elé (én legalább 2x elmehettem mellette), aztán a kerítésre, de közben figyelte. Aztán elmesélte a fiának, az a barátjának. A Facebook meg dolgozott. Nekem már 2-án üzentek, csak hát a FB eldugta. Már mentek a faluból érdeklődni, hogy megvan-e az a doboz, mert érdekelne valakit. De nem adta a néni, mert majd valaki úgyis keresni fogja. Na, ilyen népek élnek errefelé! Megígértem, mindig dudálni fogok, ha elmegyek a házuk előtt:)
Szóval megvan a doboz, hiánytalanul! Azóta vigyorgok egyfolytában.
Nagyon, nagyon köszönöm mindazoknak, akik tettek érte(m) valamit. Jó érzés ebben a mocsok világban megélni egy ilyen történetet, s látni, hogy az EMBEREK még mindig tudnak jók lenni."

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés