Main menu
Nincsenek események

Múlthéten említették a fiúk, hogy szombaton elmennek motorozni a Retyezád környékére - jöjjek én is.

- Reménytelen - válaszoltam nekik... Nyakunkon a MopedRally és már csak ez a hétvége maradt az útvonal bejárására... Ebbe maradtunk. Csütörtökön voltam Robinál, aki átnézte a bejáráshoz használt motorom - nem szerettem volna menetközbe valami váratlan meglepetést. Mondta, hogy pénteken 4-kor indulnak...

Na, pénteken 6-kor megcsörgettem, hogy még a határ átlépése előtt váltsunk pár mondatot.

- Hol jártok? - kérdem...

- Még el se indultunk, csak 7 óra körül fogunk, mert Gábornak valami halaszthatatlan dolga akadt és Bálint úgyis lemondta, így nem kell megállnunk Makón...

- Opsz... - megkérdem az asszonyt, hogy vasárnap ráérek-e bejárni... ;)

Megkérdeztem, elengedett.

Szóval 7 órakor már én is ott ültem a kis mercibe, a futón a frissen megkuplungozott DR250-nel. Mert Gábor szerint úgyis csak sziklás, múrvás utakon fogunk menni - jöhetek a kopott gumival is (csak a rally bejárás miatt nem cseréltem még le - aszfaltra ideális).

Hihetetlen jól haladtunk az autópályán... Kicsit több mint 3 óra múlva már a kempingben kerestük a helyünket. Én végül az autóban maradtam - igénytelen vok, de nagyon.

Másnap egy gyors reggeli mellett találkoztunk a bandával. Sajnos a meghívónk (Zolika) az előző napi megpróbáltatások után beálló dereka miatt úgy döntött, hogy a mai guruláson nem vesz részt - hazaindult. De maradtunk így is elegen.

Mondanom sem kell, hogy az első pár kilométerben a vakszelepen kidörzsölte az első gumimat - csere. Még szerencse, hogy átraktam a szerszámkészltet a DR350-ről... így mire mindenki visszajött megnézni a lemaradás okát, már újra harcra kész volt a gépsárkány. Ami az első pár emelkedőn csak nagyon darabosan akart felmenni. Nagyobb gázoknál prüszkölt kicsit, de a nap második felére teljesen megszűnt ez a jelenség - valószínűleg a karbiban kószálhatott valami kosz. Innentől kezdve élveztem a túrát - tényleg nagyon jó volt. Mondhatnám, hogy idén a legjobb. ;)

Rám jellemző módon a videókamera akkumulátorát az autóban hagytam, így felvételeket csak a Sonya Xperia Z++-os telefonommal tudtam készíteni, ezért máris elnézést kérek. Olyan lett amilyen - ellenben a semminél sokkal jobb.

A lényeg: ide még vissza kell mennünk - nagyon bejött a táj, a terep és a banda is. Végre... nem csak mindig a hárdozás... végre motorozhattunk egyet úgyis, hogy közben volt mit látni, nézelődni is. Köszönöm mindenkinek!