Main menu
Nincsenek események

Mint minden évben, így idén is kihasználtuk a november elején lévő hosszúhétvégét, hogy méltó körülmények között vehessünk búcsút a triáltúráinktól. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ezentúl nem fogunk fel-feltűnni a hegyekben, de bizony a nagyon megrövidült nappalok miatt már nem túl ésszerű egy 5 órás autóutat bevállani csak azért, hogy pár órát átdideregjünk a hegyekbe és a végén sötétben keressük meg az autót. Szóval - el kell, hogy fogadjuk - vége a szezonnak.

Minden triálos ismerőst - sőt olyat is, akit nem ismerünk - meginvitáltunk erre a kétnapos erdélyi gurulásra. Végül csak megtelt a frontéra és az utánfutón is ki lett használva mind az 5 hely. Sőt - régi kedves Tibi ismerősünk külön autóval jött. Így aztán szombat reggel Sirián 5-en foglaltuk el a szállást (Tibi estére hazautazott): Boci és én egy-egy Honda Montesa Cota 250-nel, Sanci egy 4T, Berci meg egy 2T Beta 250-nel, Krisztián az nem rég vásárolt Sherco 3.1-gyel és persze Tibor is elhozta a Gasgas TxT280-asát. Ezekkel a paripákkal vágtunk neki a közeli hegyeknek. Előbb a világosi várat hódítottuk meg, majd annak a közvetlen környékén motorozgattunk - persze nem nem is mi lettünk volna, hogy egy kicsit nem kavarunk be, így a nap első felében főleg a sűrű, alacsonynővésű erdőből való kitörés volt a fő célunk.

Videók, képek ld. Bővebben után...

 

 

Rövid összefoglaló videó az első napról (a teljes lentebb van!)

A második napról:

Egy-két helyen leálltunk speciálozgatni - ez csak megjegyezem, nem az én világom - én igazából tényleg túrázgatni szeretek a triállal. De például Tibor határozottan élvezte ezeket a részeket (is). Csináltunk egy-két igen ütős felfutót is. Itt megpróbáltuk a leggyorsabban felérő és a leglassabban felérő címet is kiosztani. Leggyorsabbnak Tibor bizonyult, kihasználva a klasszikus 2t triál előnyeit, meg persze azt, hogy Bocit egy jól megcélzott gally majdnem leszedte a motorjáról... Én alapvetően a leglassabb címre vágytam, de be kell, hogy ismerjem, hogy lassan menni sokkal nehezebb mint gyorsan.

A nap második felébe egy kis életet vittünk a túrába - egy völgyhajlatot követtünk le úgy, hogy az össze lehetséges helyen leereszkedtünk bele és a másikoldalán meg kitörtünk belőle. Ez elég ütősre sikerült... kb. egy óra alatt értünk a végére, de nem volt ember, akinek száraz maradt volna az orcája. Visszafelé egy másik völgy aljába, kicsit sziklázgatva haladtunk.

A nap végére még megcsodáltuk Tibort, ahogy egy kis bokron átközdve leciáblja a partoldalon elakadt motorját. Majd kellő guminyomást lehelve a hátsó kerekébe csak teljesítette a meredélyt... Aztán szépen lassan visszacsorogtunk a szállásra. Itt elbúcsúztunk  a hazavágyótktól, majd kisebb ökölharccal felosztottunk a szálláson a férőhelyeket. Mázlim volt: két kétszemélyes és egy egyszemélyes ágy volt s mivel a többiek jobban össze voltak már melegedve, így kénytelen voltam én magammal megosztozni az egyszemélyesen.

Az udvaron egy kellemes tábortűz mellett megsütöttük az otthonról hozott szalonnánkat, kolbászokat, kenyereket, kezünket... stb... Kellemes beszélgetés közben röpültek a percek, de végül a ránk törő minuszok elől csak kénytelenek voltunk visszavonulni a házba. Itt még végig néztük a naptermését egy netbookon, kielemeztük, hogy ki mikor mit rontott el. Aztán szépen sorba megfürödtünk és csicsikálni tértünk...

Az első nap videója (Boci, Krisz, Taki):

Az első nap taki által készített képei:

Az első nap Krisz által készített képei:

A második nap taki által készített képei:

A második nap Krisz által készített képei: