Main menu
Nincsenek események

Nógrádsipek 2013 - Triálverseny beszámoló

A pünkösdi hosszú hétvégén került sor az immáron hagyománnyá vált nógrádsipeki triálverseny megrendezésére. Mivel úgyis egy hosszab túrát szerettünk volna erre a hétvégére, ezért úgy döntöttünk hogy elmegyünk a sipeki verseny vasárnapi fordulójára és a másnapi triáltúrára. Szegedről három motorral indultunk útnak, menet közben csatlakozott hozzánk egy "újhús" Attila személyében. Ő idén kezdte a triálozást, a versenyre kemény 10 órás triáltapasztalattal nevezett be :-)    (ezt viszont Boci mellett gyűjtötte be Erdélyben, ami miatt már egyáltalán nem nevezhető elhanyagolhatónak)

Idézet a megérkezésünkkor elhangzó párbeszédből:
Boci: Gyerünk nevezni.
Attila: Előbb megnézem a pályát, utána eldöntöm benevezek-e.
Boci: Á, előbb nevezzünk be, majd megnézed utána a pályát :-)

A szervezők 8 szekciót alakítottak ki a falut körbeölelő két hegyen, amelyeket 3 körben kellett teljesíteni. Minden szekción négy nehézségi szint (fehér, sárga, kék, piros) szerint voltak a nyomvonalak, amely betartását pályánként két bíró felügyelte. Itt jegyezném meg hogy maximális tisztelet a rendezőknek és a bíróknak akik a nagy meleg ellenére is "hősiesen" viselték a verseny szervezésével járó nehézségeket! Köszönjük a munkájukat!

szervezők

 

A versenyt mindannyian nagyon élveztük. Barni, Attila és én a kezdő kategóriában indultunk, míg Boci egyel magasabb szinten nevezett be.  Attila csekély pár órában mérhető triálos előélete dacára a harmadik helyet szerezte meg, Barni 10 éves életkora és 30 kilós testtömege ellenére felnőtt méretű motorral a második helyezést érte el, míg én egy sérülés miatti 8 hónapos kihagyás után az első helyet tudtam megszerezni. Azt gondolom mindhárman elégedettek lehetünk az eredményünkkel!

fehér kategória

II. Csizmazia Barnabás          I. Szemerédi Krisztián         III. Gerebenics Attila

 

Boci a sárga nyomvonalon (hála a rendszeres szerdai edzéseknek ) szintén nagyon jól teljesített és a dobogó legfelső fokán végzett megelőzve az osztrák versenyzőket.

II. Georg Ortner              I. Csizmazia Botond         III. Andreas Nadler

 

A kék nyomvonalat teljesítő, keszthelyi First Section Trial Team színeiben induló versenyzők rangsora:

kék

II. Farkas Zoltán                 I. Szalóky István                 III. Pémer Tamás

 

És végül a legnehezebb (piros) nyomvonalat választó versenyzők rangsora:

piros

II. Szita Viktor                        I. Lenner Tibor                            III. Farkas Attila

 

eredmeny

 

A verseny másnapján, hétfőn került sor a triáltúrára, amit a környékbeli hegyekben szerettünk volna elkövetni... Reggel 8 órakor nyolcan gyülekeztünk hogy egy pár órás túrával vezessük le a verseny miatti feszültséget. Sajnos azonban az előző éjjeli eső nagyon megváltoztatta a talaj tapadási együtthatóját. Olyannyira hogy estünk-keltünk, és többszöri nekifutással se tudtunk a környékbeli hegyekbe feljutni. Be kellett látnunk, hogy a túrát el kell halasztanunk. Ha már a túra nem jött össze alapon Viktor meginvitált bennünket egy közös motormosásra, ami az alábbi képeket elnézve teljesen indokolt volt:

 

Mosás közben kellemesen elcseverésztünk, a jó hangulat fokozására Viktor anyukája egy gyors udvari pikniket rögtönzött a terülj-terülj asztalkájával:

Ezúton is köszönjük nekik a sok finomságot és a szíves vendéglátást!

Egy rövid összeállítás az általunk készített felvételekből:

Roland Georgieff (trialbazsi) készítette képek a verseny első napjáról: http://galerie13.trialbazsi.info/#176.0

És a második napról készült videói:

 

Végül pedig olvassátok szeretettel Barni élménybeszámolóját:

" Motoros barátom Krisztián emlitette apának hogy irjam meg a sipeki triálos élményeimet. Nekem ez volt a harmadik triálversenyem és most motoroztam először a hegyekben. Kicsit izgultam ahogy megláttam a köves pályákat, és kértem apát, hogy a jó fékű és erősebb Montesaval mehessek. Az első szekció hatalmas kövekkel kezdődött. Az alsó blokkvédő megakadt az egyik nagyobb kövön. Hiába buzdítottak a nézők, erre a szekcióra 5 pontot kaptam. Szerencsére a verseny elején megnéztem a szekciókat és a többit könnyebbnek láttam. Apa többször adaállt a feljárókhoz de nem volt rá szükség. Csináltam több 0 pontos szekciót. Az ötös volt a legkönnyebb és így minden körömben 0 pontot szereztem itt. Jó volt a díjkiosztó, és aki a dobogóra állhatott az egy csomó ajándékot kapott. Szerencsére én is dobogóra álltam, így kaptam egy pezsgőt, egy olajat, egy pólót, egy kerámia érmet és egy oklevelet. Ezután apa barátjának a fiával motoroztam a falu szélén. Este felé tüzet raktunk és sütögettünk. Én nem tudtam nyugton maradni így a ház előtt lévő nagy lépcsőn le fel motoroztam. Éjszaka nagy vihar volt, Krisztiánék nagyon eláztak a sátorban. Reggel pedig Viktor vezetésével túrára indultunk. Nagyon nagy sár volt és emiatt a kerék annyi sarat beszedett, hogy már nem forgott, nem jutottunk messzire, így visszafordultunk a nagy sár miatt és elmentünk lemosni a motorokat Viktorékhoz. Ott egy nagyot beszélgettünk mi triálosok. Ezután elindultunk hazafelé, a hosszú ideig tartó útra. Jó volt. Barnabás"