Main menu
Közeledő eseményeink közül kettő, többi az eseménynaptárban:
HCC HÓ 2019 (2019. Dec. 28. - 2019. Dec. 28.)


A Nagy Tomi barátunk idén is el vitt minket egy jó kis turára, bemelegítés is lehet a mopedrallyra, és az idei szezonra vásárolt, és újjá építet kis robogó tesztjének pont megfelel. 
Halvány lila gőzöm sem volt hogy oldom meg a starthoz jutást, de mint szoktam máskor is: elindultam lábon ismét. Peti barátom indulás előtt rá vett, hogy ne sátrazzak Orgoványban, hanem aludjak náluk, éjszaka Dunavarsányban. Reggel együtt mentünk le Dunapatajig , /dupla szálszakadással a furgon jobb első gumiján/, s onnan Lacika és Janner társaságába tovább Kiskőrösre.
A benzinkúton nem nagy - viszont annál lelkesebb - kis csapat jött össze, túrához ideális . El indultunk! Szivtunk! Homok, POR, gusztustalan mennyiségben. Kis szinfolt a porolásban: elértünk egy csatorna partjához, ahol már tavaly sikeresen meg mártóztam, persze motorostól. Idén játszi könnyedséggel vettem az akadályt. A robesz jól muzsikál, az idő kiválló, mi kell még!? Jó hangulatban, szerintem jó tempóban haladva értük el a Paksi kompot, akik az orrunk előtt húzták fel a rámpát. Se baj, kis pihenés evés-ivás, beszélgetés. Hangos nevetések közt telt az idő. Aztán végre átkelhettünk a Dunántúlra, ahol Tünde is csatlakozott a társasághoz. Gyors tankolás után kezdődhetett az igazi porolás.
A Tolnai, és Somogyi dombok szívták az energiát, belőlünk. Jöttek sorra a kis falvak, eldugott kis kápolnák, tanyák. Aztán kezdődtek a nem várt események! "Dudorog" a Tünde motorja, nézzük meg.  Akkor ha szerviz van, én is megnézem miért van fura hangja a robogónak. Fellazult az alaplap, a lendkerék alatt! Na bakker, lendkerék lehúzó nuku. Hihetetlen barkácsolással újra működik a kis vas.  De sajnos sejlik a szomorú jövő, meg van repedve a kipufogó. Csak a következő faluig eljussunk ! Hát nem! Leszakadt kipufogóval, vontatva jutottam el Pusztaszemesig, ahol Jerry bá /hihetettlen figura "A" pont / ellátott minket segítő szándékú jótanácsokkal. Az útmutatásait követve eljutottunk Kerekibe a "B" pontra, egy kasznis műhely. Itt ugyan nem hegesztetek! - hangzik. Kérdem, csúnyán szóltam? - hisz nem ingyen kérem ! Délelőtt döglött be a hegesztő gép! - mondta flegmán egy hang. De ha átmentek ahhoz a piros tetőhöz ott lehet segítenek nektek. Piros tető "C" pont. Családi rendezvény: a pázsiton 30 ember. Alig mertem megkérdezni: Sziasztok, nektek van CO hegesztő gépetek ? Van, gyertek be! Van isten, kezdtem bizakodni. végre rajta a kipufogón a testkábel, és , és , és nincs SZIKRA! ÁÁÁÁ! negyedóra piszkálás, és életre kelt a kis hobbi CO. Varangyos béka heggesztéssel, de újra egy darabban a gépsárkány. Ez úton is köszönöm a gazda önzetlen segitségét.
Közben ránk esteledett, már nincs mesze a végcél. A Társaság többi tagja közben megvették az esti vacsorát, igy igaz lámpák nélkül, de vacsorával felszerelkezve egy olyan sátorhelyet mutatott a Tamás, hogy nyugodtan kijelenthetem ez csodálatos volt. 
Az esti tábortűz mellett elemeztük ki a túra , és az élet fontosabb jeleneteit . Aztán a kis csapat egy része foglalt szálláson töltötte az éjszakát /kisasszonyok/. Szerintem rossz döntést hoztak.  A reggeli kilátás a sátorból , hihetetlen látvány volt. Háttérben a Balaton , előtte a Völgyhid, dombok, epermező, és Árpi a tábortűznél. 
A sátrak bontása után legurultunk egy benzinkuthoz, megtankolva, kávézgatva vátuk a társaság többi tagját. /merci kisbusz/ Aztán megbeszélve a hazajutások terveit, a csapat nagy része haza felé vette az irányt. A kemény mag maradt a tónál, később láthattuk, hogy fürdöttek is benne. Lassan de biztosan legyűrtem a haza vezető 200 km-ert, a végén még egy ajándék defekttel. Összefoglalva a túrán tapasztaltakat: A robogó nem terepre való, a nagy terepmotorok "Dudurognak", Mindenhol por van ebben az országban, és csapatban motorozni JÓ !

Üdv: tamás

 

Képek: