Main menu
Nincsenek események

Tartalomjegyzék

Többször volt már arról szó, hogy a motorozásokhoz milyen egyéb kiegészítő eszközöket használunk...

Megpróbálom három csoportba foglalva összefoglalni a tapasztalataimat azokról a készülékekről, amelyekhez az elmúlt pár évben volt szerencsém. 

Persze ne várjátok el, hogy most izibe elkészítem a teljes cikket... Áh, dehogy - az nem én lennék.  De az előttünk álló unalmas, téli hónapokat felhasználva, remélem, hogy a végére fogok érni.

Egyenlőre az első csoprt van csak kész!!!

A három csoport:

1) digitális fényképező gépek (Canon EOS350, Olympus 720 sw, Casio exilim ex-g1, Olympus mju tough 6020) 
2) videó kamerák (panasonic sdr s10, samsung hmx h106)
3) GPS-ek (mitac mio 169, magellan exploris 500, garmin oregon 200)
4) Sátor, doboz, hálózsák, esőruha, kesztyű stb...

 

A fényképezésről

 

 

Az elős pár endurós túrámra egy-egy hagyományos kis digitális fényképező gépet vittem magammal. Ezek meglepően jól bírták a strapát, de maximum egy év után mindegyikével bekövetkezett egy-egy javíthatalansággal záruló baleset. Így például még mindig kerülgetek egy régi 4M pixeles kis Trust készüléket, amely az első erdélyi endurós túrám alatt az elől lévő hasitasimban egy esés következtében összetűzésbe került a hasamon keresztül az egyik gerinccsigolyámmal és azóta nem működik a zoomja, de ettől eltekitve tökéletes lenne... Aztán egy Samsung digimax 370-es készüléket használtam hosszan, de a portól, homoktól egy időután néha egyáltalán vagy csak részben tudta kinyitni az optikát védő két kis fémlapot.

Szóval pár év és pár fényképező gép árán megtanultam, hogy az offroadozáshoz kénytelen vagyok egy kicsit zsebbenyúlósabb és ezzel arányosan strapabíróbb készüléket vásárolni... Akkoriba az egyik legelfogadhatóbb árú ilyen por- és ütésálló készülék a kis Olympus 720 sw volt.