Main menu
Közeledő eseményeink közül kettő, többi az eseménynaptárban:
HCC HÓ 2019 (2019. Dec. 28. - 2019. Dec. 28.)

Eseménynaptár

Bálnatúra

2019-ben is szervezek egy egyhetes erdélyi offroad motorozást kizárólag nagyköbcentis enduróknak.

A túra full nomád lesz és ahol lehet, ott offroad, ahol nem ott aszfaltos.

 

Ha szeretnéd tudni, hogy milyen lesz a 2019-es BálnaTúra, akkor előbb nézd meg, hogy milyenek voltak az eddig bálnatúrák! Erre a legjobb, ha végig nézed az alábbi videókat https://www.youtube.com/results?search_query=b%C3%A1lnat%C3%BAra vagy elolvasol itt az oldalon pár cikket róla: http://www.takacsek.hu/index.php/endurozas/balna-tura.

 

A túrára csak olyan motorral lehet eljönni, amelynek a tömege minimum 170 kg, a lökettérfogata meghaladja az 550 köbcentimétert (a felcuccolt motor tömege, csomaggal együtt, de sofőrmentesen minimum 200 kg). A 230 kg-nál nehezebb gépekkel való részvétel csak kellő és kimagasló motoros tudás mellett ajánlott. A legközútibb gumi, amivel még megjelenhetsz az egy TKC80 kategória lehet. A krosszgumi, FIM enduró gumi kifejezetten ajánlott!!

 

A túra alapvetően önköltséges (de a szándék komolyságát jelezendő 10e Ft-t összeszedünk), a szállás sátorban történik, amit te hozol magaddal - nem akarok kísérő autókat látni. Túraenduróval jössz, túraendurózni fogsz. Minden cuccodat magaddal hozol, csak arra számíts, ami van nálad. Durva eső esetén keresünk panziót (az az eső, amelyben még látod a melletted motorozót - az nem durva). Mindennap időben megállunk sátrat verni, főzőcskézni. Naponta egyszer eljutunk boltba is, ahol bevásárolhatunk (de a vett cuccot neked kell tovább vinned). Két tankolás közt soha nem megyünk 250 km-nél többet, de inkább csak 200. A túráról videót készítünk, amelyet a youtube-on majd meg is osztunk. A videó kedvéért néha lassabban és látványosabban közlekedünk. ;)

Az útközben felmerülő motorjavítási problémákat - szűkös lehetőségeink közt - megpróbáljuk közösen megoldani, de mindenkinek legyen a birtokában egy haveri telefonszám, amit megcsörgetve jön a mentés!

A résztvevők maximális száma 10 fő plusz egy-két segítő. A résztvevői listát elsősorban a jelentkezési sorrend határozza meg. Aki későn jelentkezik, az tuti, hogy lemarad. Az elfogadott jelentkezések listáját itt mindig nyomon tudod követni, így láthatod, hogy még van-e szabad hely.

 

A túra időpontja:
2019.07.13-07.19. Az időpont végleges.

 

A jelentkezés menete (már nem fogadunk jelentkezéseket - max. a pótlistára):
Írsz egy motivációs levelet az rhz kukac freemail pont hu címre, amiben bemutatkozol és leírod, hogy miért is szeretnél pont velünk gurulni. A leveled olyan legyen, hogy akár közkincsé is tehetem...
Itt ki kell térned a motoros tapasztalatokra és meg kell jelölnöd a motorod pontos típusára is. Erre én pikk-pakk válaszolok, válaszomban jelzem, hogy a fentiek alapján bekerülsz-e az előválogatottak listájára, ha igen - akkor részletesen leírom a további teendőket. Ha nem, akkor se kell elkeseredni - nagyon sok egyéb túra van még az interneten.

 

Zártuk a jelentkezést.

 

Na, akkor lássuk... ki lesz az első 10 befutó?

 1.  Szabó Csaba - Honda TA 700
 2.  Sebők Róbert - Valami szutyok KTM
 3.  Merk Gábor - XT600E
 4.  Bács Norbert - TA650
 5.  Gonda Tibor - Dominátor 650
 6.  Yoshi - TA650
 7.  Kendi - TT600 extra súllyal
 8.  Nagy Tibor - KTM enduro
 9. Fekecs Zs - BMW 650 Dakar
 10. Csörgő Tomi - XT600
 11. Taki - Suzuki DR650RSE
 12.  Báló József - Honda XR650 (a videó miatt könnyített elbírálás)
 13. Lipkala - WR250 kísérő