Main menu
Nincsenek események

Eseménynaptár

Bálnatúra 2020

2020. július 20 és július 26 között lesz megtartva az idei bálnatúra, ami Ukrajna vadregényes vidékére fogja elvinni a résztvevőket. Ukrajna útlevélköteles, nem Uniós ország! Ha nem lesz útleved már nem is játszol. :)

Jelentkezési feltételek (A feltételeket tessék véresen komolyan venni!!!):
1) a túrán csak olyan motorral jöhetsz amelynek tömege megtankolva, de megpakolatlanul meghaladja a 170 kg-ot. (kis kapu: azok a motorok, amelyek csak a 160 kg-ot tudják így meghaladni dupla felvezetői díj ellenében, korlátozott számban (maximum 2db), tolási/segítői kötelezettséggel még nevezhetnek...)
A motorokat lemérjük, visszafordítjuk.
A túra szigorúan tereptúra lesz, aszfaltos összekötő szakaszokkal. Így a bütykös gumi (min. tkc 80, de inkább jobb) kötelező! A forgalmi névre szól (vagy közjegyzőnél hitelesített meghatalmazas), a műszaki, zöldkártya érvényes.

2) ha vállalod a túrát, akkor a felvezető és a szállásokat, nyomvonalat bejáró helyi guide-nak személyenként 10e Ft-ot adunk, aminek a fejében különösebb elvárásunk nincs. Ő a Gájd és kész (nyelvismeret, helyismeret stb...).  Ezt összeget előre átutaljuk neki és reméljük, hogy nem patkol el addig. ;) Amennyiben mégsem jössz a túrára - úgy a befizetett beugródat elbulizzuk, visszautalás nincs. Tehát utalás előtt tessék alaposan végig gondolni, hogy jössz-e. Nem kell a kifogás - számolunk veled, ha nem jössz az nekünk rossz, de alapvetően örülünk, ha kevesebben vagyunk.  A részvételt másnak át nem adhatod.

Jelentkezés menete:
Mindenek előtt nagyon-nagyon-nagyo-nagyon gondold végig, hogy valóban teljesül-e az 1) pontban foglaltak, aztán írj nekem egy motivációs levelet a taxitak kukac gmail pont com címre, amelyben pár sorban leírod, hogy ezt a túrát miért is szeretnéd és hogy mennyire vagy rutinos terepes... Itt térj ki a motorod pontos típusára, évjáratára, köbcentijére és a forgalmiban szereplő önsúlyra (esetleg az általad már lemértre). Ha van jó képed - jöhet!
Ez csak egy előregisztráció - ami semmit sem jelent.
Az így jelentkezők közül azoknak válaszolok, akikkel úgy érzem, hogy valóban el tudom képzelni a bálnatúrát - ők utalhatják majd a részvételi díjat, aminek megérkezésekor kőbe vésődik a helyük. A döntésem szubjektív lesz, ne számíts semmi emberségre... a kéthengeresek előnyt fognak élvezni.

A túrán nem lesz kísérő autó, így a csomagokat magadnak kell hoznod. Minden éjjel máshol szállunk meg. A szálláson lesz reggeli és vacsora, takaró, törölköző... de a többit hozni kell. Az áram nem mindig garantált!
A kinti benzin és szállás árak megindultak felfelé - ők is jobban teljesítenek... - de azért remélhetőleg olcsóbb, mint itthon. Pénzt a határon váltunk - erről majd a konkrét jelentkezőkkel értekezünk... meg a többi részletről is. Kb. napi 8-15e-rel számolhatsz vérmérséklettől függően.

 

Akik eddig biztos jönnek:

 1. Joci TA650
 2. Taki DR650RSE
 3. Nagy Tibor 690 KTM
 4. Dobák Péter 990 KTM
 5. Gonda Tibor AT750
 6. Csörgő Tamás XT600E
 7. Fekecs Zsolt BMW650
 8. Sebők Róbert KTM LC4
 9. Radák János
 10. Dukai Zoltán XT600Z
 11. Kenderes Zoltán - egyéb szerepkörben
 12. Lipkala - sepregető, tologató 
 13. Yoshi TA650 A Guide...