Main menu
Nincsenek események

Alapvetően ez egy motors forum, de mint pedagógus nehezen tudok elmenni ezen probléma mellett. Kénytelen vagyok hangot adni azon véleményemnek, hogy az oktatási rendszerünk látványos visszaesésének egyik nagy tényezője volt a felesleges technikai eszközök mindenáron való használata.

Nagyon sok forrásból nagyon sok mindent lehet olvasni. Ha valaki veszi a fáradságot, akkor nagyon sok olyan anyagot talál az Interneten (de akár az írott sajtóban is), amely a prezentációk megértést segítő hatását emelik ki. Manapság már-már ciki kiállni a diákok elé úgy előadást tartani, hogy ne duruzsoljon mellettünk egy projektor. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy vannak még olyan "szegény" iskolák, akik ezt nem engedhetik meg maguknak.

A legjobban azok a híradások tetszettek, amikor pl. tavaly évvégén közzé tette valamelyik középiskola, hogy végre sikerült leszrelniük az összes hagyományos táblát és helyettük a nagyon modern vizulatáblákat felszerelni... Ja... ja...

Abban a legtöbb pedagógus egyetért, hogy a felsőoktatásból kijöbő diplomások tudása meg sem közelíti a 10-20 éve végzettekét. Ha megkérdezzük a felsőoktatásban doglozókat, akkor ők arról panaszkodnak, hogy a hozzájuk felvételt nyert hallgatók nagy részének semmi keresni valója nem lenne a felsőoktatásban. Én úgy érzem, hogy valahol az alsó tagozat és a felsőoktatás között rontunk el valamit - nagyon.

Hiszen azt kénytelen vagyok elismerni, hogy az alsóból kijövő nebulók tudása még sokkal jobb mint az az én időmben elvárt volt. Hiszen manapság már tényleg ritka az, ha egy másodikos tanuló ne tudna olvasni, ne ismerné az alapvető matematikai műveleteket... Igaz, hogy szerintem ennél sokkal többre nincs is szükség az alsó tagozaton. :)