Main menu
Nincsenek események

Kedves barátunk - Skalp - élménybeszámolója

"Defektes tanmese kezdő motorosoknak, avagy elmesélem hogyan szoptam én tegnap éjjel egy defekttel, a szépleány meg a szájával 3 órán keresztül a régi ötös elején.

 

23:30 Jöttem a 0-áson, kezdek készülődni az 5-ös lehajtóhoz, 110-nél elkezdi rázni a seggét, éppen be akartam slisszolni két kamion közé. Némi halálfélelem után sikerült imbolygó seggel levonszolni magam a régi 5-ösre. (1. tanulság: ne az utolsó pillanatban kezdj menekülni, ha rázod a segged és egy nagy állat jön mögötted!)

1-esben tolás az első sötét földúthoz, ahol éppen szemben állt egy csinos stopppos lány. Becs szó, a sötétben annak látszott! Előkaptam a mit is? Ja, igen a Super Slime pumpámat, felfújtam, mármint a hátsómat, gondolva hogy egy világos részig eljutok. Kilátszó szeg nem volt, a szelepnél jött ki a levegő. Na, ez szelepszakadás! (2. Bárhol lyukas a belsőd, a szelep mellett jön ki a levegő.)

Elindultam. Volt is egy jól kivilágított villanytelep leálló, nem is volt foglalt, de tovább robogtam, mert olyan keménynek tünt még... (3.tanulság: állj meg az első világos helyen, bármilyen kemény is vagy!)

A keménység hamar elszállt, (tegnap múltam 44) 1-esben araszolás vissza az üres fényes helyig úgy néhány km-t.

24:00 Ez az én helyem! Nappali világosság, van nálam szerszám, szerelővas, Slime pumpa, ragasztó, pótbelső. Nem lesz itt baj! Meg tudom csinálni!!! (3. Ne örülj, korán!)

 Vidáman ugrálok a hátsó keréken, mikor is egy autóból kipattan a hely valódi "bérlője", túl már a napi x-edik gumicserén. Még egy profit is küldtél mellém, köszönöm, Uram! Kicsit rövid ugyan az overálkája, de jól áll neki! Hívjuk Orálkának. Én ugrálok, ő sétál le föl, tölem 5 méterre. Jól mutatunk mi így ketten a reflektorfényben.

Egyre kisebbeket ugrálok, feladom. Nem ugrik le a peremről. Orálka közben el egy fuvarra. Nézzük a tartalék belsőt, fel tudom-e fújni? (Mert ugye az enyém szelepszakadt!) A pótbelsőn egy centis hasadás. (4. Időnként ellenőrizd a pótbelsőt, amit kb 10 éve cipelsz magaddal.)

00:30 Szelepszakadt belső, lyukas pótbelső, felniről le nem jövő külső. Reménytelen. Tudtam én, hogy másik motor oldaltámaszával le lehetne nyomni, (Orálka közben vissza, öblít egyett) próbáltam a középállvány alá betuszkolni félredöntött csonka motorral, de esélytelen. Hogy az oldaltámaszt miért nem próbáltam, nem tudom. Szerintem a sokk...(5. Ne add fel, szedd össze magad, meg tudod csinálni! Feri is megmondta)

Feri is, de én is feladtam. Főleg, hogy Orálka megint otthagyott, egy kamionba ugrott fel. Tudtátok, hogy a kamionnak automata lehúzós oldalfüggünye van? Nagyon király. Kell egy segítség! Okta! Éreztem a mosolyt az arcán, örült a hívásnak;) De se belső, se másik kerék. Azért köszi! Bakk Viktor! Olyan édesen aludt! Csík Gabi! Felvette! Nem is volt álmos! Oldaltámasszal próbáltam-e már?Hát nem, mer a sokk.... Próbáljam! Ok. Kösz!!! Orálka kamionból ki, gyorsan át a kamion mögött éppen megálló autóba. (6. Ha nappal látsz egy jó nőt, még nem tudhatod, mire képes éjszaka)

1:00 Oldaltámasz a perem alá, gumi becsúszik középre, hurrá!!! Ugyanez Orálkánál is megvolt közben. Vidáman körbeugráltam a szélén, vasakat alányomtam, lefordítottam a keményről. Orálkával ezt ezidő alatt ugrálás és vasak nélkül is megoldották, mert megint ott sétált mellettem.  Ellentétben vele, én még nem örültem így lyukas guminak! Nem szelepszakadás! Levált a folt! Hurrá!!! Egy hónapja huzattam külsőt, mondtam a gumisnak, nézze meg a foltot. Jó az! (7. A foltozott gumi nem biztonságos! Ezt még Orálka is tudja.)

1:30 Orálkának bejön egy dupla fuvar. Megint elhagyott. Én fülyörészve kenem a ragacsot (valszeg Orálka is...) folt, nyomás, belső vissza, felfúj, beszerel. Hurrá!!! Megcsináltam!!! Orálka is. De megint mennie kellett...nem búcsúzkodtunk!

2:00 Indulok, hallgatom, próbálgatom. Jó ez! Zene bekapcs, jó a hangulat! Egy női hang belebúg a fülembe. Nem, nem Orálka: Battery is low ! (8. A nők a rosszat is tudják édesen közölni veled)

Nincs zene. De van még 200km, rajta ugyanennyi kamion, mind szembe. Orálka is biztosan alszik már vagy szembe...

3:20 Mondom, nincs blues, de itt 44-es. Hajnalodik...

4:30 Isteni ez a zuhany! Orálka te is fürgyé le, nehéz éjszakánk volt!"

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés