Main menu
Nincsenek események

Március utolsó napján került megrendezésre a Tavaszi Triálnapok Szegeden elnevezésű rendezvény, amelyről elkészültek az első beszámolók is. Amennyiben Te is ott voltál az eseményen nézőként vagy triálosként és szívesen megosztanád itt az élményeidet, gondolataidat, fényképeidet, úgy ezt megteheted ha elküldöd az rhz kukac freemail.hu címre.

Réka beszámolója: 

 

Április elseje köztudottan a bolondok napja 

De ezek az akadályok nem tréfából épültek hosszú napok munkájával a szegedi repülőtér melletti terepre!

 

 

Az egész hétvégét betöltő Szegedi Triálmotoros napokra 11 óra körül érkeztek a motorosok és még a nevezés előtt megakadt a szemük a második képen látható szikla-gumi akadályon, de neeem, ez sem vicc: ezzel bizony meg kell majd  küzdenie a kék (profi) színben indulóknak!

 

A regisztráció és Botond rövid köszöntő-eligazító-lelkesítő beszéde után elindult a mezőny az  I.szekcióhoz, nyomukban a bírókkal és a szép számban összegyűlt nézőkkel! A fehér (kezdő) nyomvonalon indulóknak sikerült hibátlanul teljesíteni. A sárga (haladó) és kék nyomvonalon már meggyűlt a motorosok baja a természetes akadályokkal. Sőt, az egyik profi triálost annyira elvarázsolta a tó szépsége, ami mellett a pálya vezetett, hogy eldobva a motort úgy döntött, inkább ruhástul fürdik egyet a vízben …. Egészségére! 

Lement az első kör, mindenki megismerkedhetett mind a hat szekcióval... ennek örömére indultak újabb két kört nem kevés izgalmas pillanatot okozva a nézőknek, de elsősorban maguknak 

Nekem a legjobban az tetszett, hogy bár mindenki nagyon komolyan vette a pályákat és próbálta a legjobbat kihozni magából, mégis végig megmaradt a poénkodós, barátságos légkör: minden induló ugyanúgy szorított „ellenfeleinek” is!

Hatalmas élmény volt és nagyon remélem, hogy minél hamarabb sikerül összehozni egy hasonló, jó hangulatú, izgalmas eseményt Szegeden!!! 

 Íme néhány kép a számomra legizgalmasabb pillanatokról:

 

KrisZ beszámolója:

Botonddal meg Takival már hetek óta készültünk a Triálnapokra, és nagyon izgatottan vártuk már a szombatot. Addigra már sok meghívottól kaptunk visszajelzést hogy megtisztelnek minket jelenlétükkel, de volt olyan aki kellemes meglepetést okozott azzal hogy megjelent!

Én, mint az egyik szervező, elmondhatom hogy nagyon sok munkával, utánajárással, agyalással jár egy ilyen rendezvény megszervezése! Szerencsére nagyon sok segítőre akadtunk a szervezkedés közben, volt aki ötletekkel, volt aki eszközökkel, míg mások a munkájukkal járultak hozzá hogy minden a lehető legnagyobb rendben menjen és megvalósíthassuk amit elterveztünk. Szándékosan nem akarok kiemelni senkit se, nehogy véletlenül valakit kihagyjak a felsorolásból, de aki úgy érzi hogy hozzájárult a rendezvény megszervezéséhez annak nagyon köszönjük, és érezze magát büszkének, mert a visszajelzések alapján amit közösen összehoztunk az sokaknak okozott egy kellemes napot!

Reméljük sikerül hagyományt teremtenünk és a jövőben is hasonló sikerrel tudunk majd a triálmotoros sport szerelmeseivel találkozni!

A triálnapokon részt vettem mint motoros is. Talán azt emelném ki legjobban, hogy mennyire tetszett a triálosok közt érezhető családias légkör. Szinte mindenki ismer mindenkit 

Sokszor segítették egymást tanácsokkal, ha szükséges volt korholták is egymást, persze mindez a jobb teljesítmény érdekében! Egy-egy veszélyesebb akadálynál odaálltak „elkapóembernek”, hogyha valami rosszul sülne el akkor mentsék a helyzetet (vagyis a motort )

A profikat nézve nagyon sokat tanultam, és látom hogy van értelme edzeni mert még van hova fejlődni…

Nézőként is értékelném az eseményt:

Szeged adottságai nagyon jók, de valljuk be őszintén: triálmotorozáshoz abszolút nem kedveznek. Éppen ezért nem igazán megszokott még itt az ilyen jellegű látványosság, Ha valaki élőben triálozást akar nézni, annak messzire kell utaznia, sokszor akár külföldre is… Mégis, aki kilátogatott a tavaszi triálnapokra az nagyon színvonalas eseményt láthatott. Az ország legjobb versenyzői tették tiszteletüket nálunk! Sokan közülük 300 km-nél is messzebbről jöttek!

Sokszor nem hittünk a szemünknek, milyen lehetetlennek tűnő feladatokat oldottak meg játszi könnyedséggel! Néhányunknak talán az is megfordult a fejünkben, hogy ezek biztosan nem jártak be fizikaórára, így nem hallottak még a gravitációról…

Az edzés után levezetésképp, egyedülálló módon egy triálokkal elkövetett 10 perces gyorsasági futamot láthattak a nézők! A gyors, szűk, fordulókban gazdag pályán nagyon nehéz volt előzni, ezért nagyrészt egy „rajban” voltak a verenyzők, nagyon szorosan egymás mögött, várva hogy mikor hibázik valaki előttük és nyílik lehetőség előzésre. Nagyon izgalmas volt!