Main menu
Nincsenek események

Mint minden ében, így idén is pünkösd szombatján lesz a Budapest Szeged Offroad MopedRally. Ennek a nyomvonalát jártuk be tegnap.

A bejárásra azért van szükség, hogy a leendő ellenőrzési pontokat kijelöljük. Mivel már csak egy hétvége választ el minket start napjától (2016.05.14), így nem halogathattuk tovább. Lacika és Tünde jelezte, hogy szívesen elkísérne. Lacika - a rally szelleméhez méltón - egy Simson 51-gyel vágott neki a távnak. Tünde pedig egy Yamaha XT225 serow-val. Mivel nekem még előbb fel is kellett Szegedről utaznom a Start helyére (Dunavarsány), így jómagam is egy nagyobb endurót választottam - DR250 Djebel. Lacikát megnyugtattuk - ez egy bejárás lesz, nem sietünk sehova, sűrűn fogunk megállni - nem fog lemaradni.

A start helyére én értem oda elsőként. A Castrol kuton meglepődve tapasztaltam, hogy kapható motoros láncspré... és fekete szigetelő szalag is. Pont ez a két dolog hiányzott a boldogságomhoz. Így amíg a többiekre vártam, bekentem a láncot és felerősítettem a GPS-t. Mivel senki nem akart megérkezni, áttoltam a gépet a 200m-rel arrébb lévő starthelyre, hátha ott várnak... nem vártak. ;)

Aztán a megbeszélt 10 órakor mégis mindenki ott volt startra készen.

Mivel idén Babettával szeretnék menni, így a bejárásnál is kiemelt figyelmet fordítottam a babettabarát nyomvonal kiválasztására. Ez nem azt jelenti, hogy, nem lesz izgalom, áh, dehogy... ez csak annyit jelent, hogy Babettával is teljesíthető lesz. ;)

Magáról a nyomvonalról nem szeretnék túl sokat elárulni. Maximum annyit, hogy a nagyon durva, saras részeket kihagytam. Mindössze egy kb. 500m-es nagyon belvizes szakaszt hagytam meg - erre szükség lesz, hogy az elején elvérezzen az, aki nem is gondolta komolyan. A Babettát meg majd valahogy átsegítjük rajta. ;) Szóval, aki túl éli az első 10 km-t az már nagy valószínűséggel célba fog érni.

Ha csak meg nem fogja a csatorna átkelés... A csatornába most még meglepően mély volt a víz. Lacika Simsonjának még a blokkja is elmerült - és csodák csodája... egyedül ez az ezeréves technika nem fullad meg átkelés közben. Tünde és én is megálltunk kb. félúton... ;) Viszont két hét alatt még nagyon sokat csökkenhet a vízmagassága. Plusz, ha nem akarsz átkelni rajta, akkor az érkezési irányhoz képest balra a csatorna partján visz egy kis füves nyom - azt követve kb. 400 m után elérsz egy kiépített beton hidat, amin át tudsz kelni, majd a másik parton visszajössz... Ennyi... De persze a tökös legények nem kerülnek. :) Én se fogok... - vagy mégis?

Innentől kezdve már csak a homokkal kell megküzdeni, mert az lesz dögivel. De mivel a táv nem rövid, így próbáltam jó pár gyorsasági szakaszt beiktatni. Sőt! Idén még aszfalton is fogsz gurulni - nem csak keresztbe! ;)

A leendő ellenőrzési pontokat kék jelölő festékkel jelöltük. Ezeket keresd és lehetőleg úgy hagyd ott, hogy azt mások is megtalálják (ld. kép)!

Akkor május 14-én reggel 7:30 és 8:30 közt találkozunk Varsányba a Starnál! Ha időd engedi, akkor gyere egy félórával előbb, mert unna a folyamatos indítás miatt nem igen lesz időnk beszélgetni. ;)

Üdv: taki